Posted by: mylittlesnow | March 25, 2009

Aiyo pak lalala la, itu Najib talak mandat dari lakyat la!!!

Aiyoh pak la la la la, gua masih ingat ah, itu dulu punya masa bila Anwar cakap dia mahu kasi takeover gomen masa 916, lu cakap sama kita olang, tarak boleh, sebab Barisan ada itu mandat itu lakyat kasi sama lu olang punya. Betui kan? Gua tarak tipu sama lu, itu masa lu memang ada cakap ini macam. So gua kasi lu reminder sikit la. Gua dengar dengar liao, hmm…betui jugak la, itu Anwar tarak boleh ambik gomen itu macam sajia. Sebab tarak mandat dari rakyat walaupun dia cakap dia buat itu konstitutu punya way, ambik vote dari samua MP la.

Tapi sekalang hor, gua tengok lu sudah mahu pass itu baton kepada Najib, itu UMNO punya internal affair, gua pun tarak manyak kisah la. lu mahu pass sama siapa pun gua tak peduli manyak manyak la. Tapi hor, gua dengar kalau lu pass itu baton sama Najib, then hor dia jadi plesiden UMNO, itu macam hor, dia pun jadi kita malaisia punya apa Plime Minister wor. Aiyoyo, itu macam hor, gua sudah cakap la, gua ingat macam tak betoi lor. Sebab Najib macam talak mandat dari lakyat wor. Lu ingat dulu 2004 punya masa, lu cakap mahu bikin itu dan ini manyak bagui punya, kita semua pun sokong sama lu menang besar besar. Ahh, itulah kita cakap punya mandat. Tapi sekalang kita Malaysia vote bagi BN still gomen kita tapi gua orang ingat lu PM ma. Mana tahu lepas eleksyen, lu kasi itu Najib pulak…

Aiyo pak la la la la, tak boleh la ini macam. Susah lor… gua ingat kalau lu tengok ini ah, halap halap lu pikiar sikit sikit, itu UMNO plesiden ok la…bagi Najib buat tapi kita halap lu kontiniu jadi kita olang punya PM ok? At least until 2013? Tenkiu ahhh… kam sia…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: